De klokken van Rome komen!
Op zondag 5 april kan je om 14 uur meewandelen tijdens een gratis paaswandeling voor kinderen, onder begeleiding van een gids. Heb je altijd al willen weten waar de paashaas vandaan komt en waarom we eieren verstoppen met Pasen? De gids vertelt je er alles over! We beklimmen de toren van de St.-Amandskerk en maken een wandeling waarbij enkele paasverhalen verteld worden. Wie weet ontmoeten we wel de paashaas! Zou die iets voor ons verstopt hebben? De wandeling vertrekt aan Toerisme Geel. Vooraf inschrijven bij Toerisme Geel is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Leeskasteel: Pasen
Op zaterdag 4 april om 10.30u kunnen kinderen vanaf vier jaar genieten van een nieuw leeskasteel in de bib. Dat staat deze keer in het teken van Pasen. De kinderen krijgen een mooi verhaaltje over Pasen te horen. Na het verhaal gaan ze samen aan het knutselen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Luysterbos serveert paasontbijt
De lente is in het land, vogeltjes fluiten en lentekriebels maken ons goed gezind. Redenen genoeg om gezellig samen te komen aan een mooi gedekte ontbijttafel. Op vrijdag 3 april kan je om 9u in dienstencentrum Luysterbos genieten van een heerlijk paasontbijt. Verwacht je aan pistoletjes en sandwiches, koffiekoek en croissant, verschillende soorten beleg, verschillende soorten smeerbeleg, eitje, koffie, thee, sinaasappelsap en water. Deelnemen kost 10 euro. Je moet inschrijven en vooraf betalen. Wees er tijdig bij, de plaatsen zijn beperkt!

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Omgekeerde rijrichting voor Kabienstraat
Op 7 april wordt de rijrichting in Kabienstraat in Elsum omgekeerd. Dit gebeurt na overleg met de bewoners. Sinds de invoering van het circulatieplan voor het centrum had de straat te kampen met heel wat sluipverkeer, vanuit Technische Schoolstraat richting Lebonstraat. Aankondigingsborden zullen bestuurders attent maken op de nieuwe verkeerssituatie.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Naamswijziging kinderen nog mogelijk tot eind mei
Op 1 juni 2014 is het nieuwe naamrecht van kracht gegaan voor Belgische kinderen. Voor een eerste gemeenschappelijk kind geboren vanaf 1 juni 2014 maken de ouders bij de geboorteaangifte de naamkeuze. Ze hebbben daarbij de keuze uit de naam van de vader of de naam van de moeder, de naam van de vader gevolgd door de naam van de moeder, of de naam van de moeder gevolgd door de naam van de vader. Voor gemeenschappelijke minderjarige kinderen geboren vóór 1 juni 2014, kunnen de ouders tot en met 31 mei 2015 samen een verklaring afleggen bij de dienst burgerzaken van de gemeente van de woonplaats om de naam van hun kinderen te veranderen volgens dit nieuwe naamrecht. Voor gemeenschappelijk meerderjarige kinderen is een naamswijziging op deze manier niet mogelijk.

meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Zoek Dimpna en win 10 VIP-tickets voor GheelaMania
In mei zet een nieuwe editie van de Dimpnadagen Geel weer een hele maand op zijn kop. In de aanloop naar de St.-Dimpna Ommegang en GheelaMania lanceert Toerisme Geel een oproep aan alle puzzelaars. Nog tot en met donderdag 30 april zullen 15 beeldjes van Dimpna verborgen worden op evenveel geheime locaties doorheen Geel. Aanwijzingen naar die locaties vind je op het deelnameformulier. Op de verschillende locaties ga je vervolgens op zoek naar een Dimpnabeeldje. Elk beeldje draagt een letter of cijfer. Deze letters en cijfers vormen een te zoeken sleutelwoord. Deelnemers die het sleutelwoord ontdekken en hun deelnameformulier met schiftingsvraag ten laatste op 30 april indienen op de Dienst Toerisme maken kans op een hoofdprijs van 10 VIP-tickets voor GheelaMania of de troostprijs van 2 VIP-tickets. Deelnameformulieren kunnen afgehaald worden op het kantoor van de Dienst Toerisme, Markt 1.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Reeds 5500 tickets voor GheelaMania verkocht
In mei staat in Geel een nieuwe editie van GheelaMania gepland, een totaalspektakel met donkere, aangrijpende maar ook grappige taferelen uit de rijke en bewogen geschiedenis van Geel. Liefst 518 acteurs, dansers en figuranten vertolken samen 3000 rollen in een intiem en sfeervol theater. GheelaMania garandeert originele choreografieën, pakkende liederen en een schitterend spektakel. Ondertussen werden reeds 5500 tickets verkocht. Het enthousiasme van de Gelenaar is duidelijk groot. Wil je er ook bij zijn, boek dan snel je zitje. Dat kan via www.dimpnadagen.be of www.facebook.com/dimpnadagen2015.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be